Bankowość elektroniczna, jako bezpieczna i nowoczesna forma sprzedaży usług bankowych - Ruszkowski, Paweł (My University, 2012)
W pracy „Bankowość elektroniczna, jako bezpieczna i nowoczesna forma sprzedaży usług bankowych” przedstawiono bankowość elektroniczną, sposoby komunikacji z nowoczesnym bankiem, narzędzia bankowości elektronicznej jakie są do tego wykorzystywane, ukazano metody bezpieczeństwa stosowane przed zagrożeniami jakie niesie ze sobą Internet, a także przedstawiono jej wady i zalety. Celem pracy było udowodnienie iż bankowość elektroniczna jest bezpieczną i nowoczesną formą usług bankowych i że zainteresowanie nią z każdym dniem rośnie. Po przeprowadzonych badaniach ankietowych wśród posiadaczy rachunków bankowych na terenie powiatu nowosądeckiego, w mieście Nowy Sącz, udowodniono następujące tezy: bankowość internetowa jest nowoczesną usługą i zainteresowanie nią z każdym dniem rośnie. Bankowości internetowa jest wygodnym i bezpiecznym kanałem dostępu do własnego konta. Z usługi bankowości internetowej, korzystają w większości ludzie młodzi i w średnim wieku. Coraz większe znaczenie w obsłudze klienta odgrywa bankowość elektroniczna, która jest bezpieczną platformą do tworzenia nowatorskich usług i atrakcyjnych kanałów do ich dystrybucji.

In "Electronic Banking as a safe and modern form of selling banking services" describes electronic banking, modern methods of communication with the bank, electronic banking tools that are so used, presents the methods used against security threats posed by the Internet, and provides its advantages and disadvantages. The aim of this study was to demonstrate that electronic banking is a safe and modern form of banking services and that interest in it grows ever day. After a survey conducted among the holders of bank accounts in the district Nowy Sącz in Nowy Sącz proved the following theses: Internet banking is a modern service and interest in it grows every day. Internet banking is a convenient and secure channel to access your account. With internet banking services, benefit the most people, young and middle age. The increasing importance customer service plays in banking, which is a secure platform for creating innovative and attractive services to their distribution channels.
Electronic banking as a safe and modern form of selling banking services
Keywords: bankowość elektroniczna; narzędzia bankowości elektronicznej; bankowość internetowa; metody bezpieczeństwa bankowości internetowej; bezpieczeństwo