Koszty pracy w kontekście zarządzania zasobami ludzkimi na podstawie Miejskiego Przedsiębiorstwa Gospodarki Komunalnej w Jaśle - Nalepa, Sebastian (My University, 2013)
Celem pracy jest systematyka pojęć z zakresu zarządzania zasobami ludzkimi, a w szczególności kosztów pracy oraz próba analizy w Miejskim Przedsiębiorstwie Gospodarki Komunalnej w Jaśle. Praca składa się z czterech rozdziałów. Praca napisana została w oparciu o literaturę, a także w oparciu o akty prawne dotyczące kosztów pracy. Przedsiębiorstwa pragnące osiągnąć dobrą pozycję na rynku, odpowiednią wielkość produkcji i wysoką jej jakość a co się z tym wiąże zysk, od pracowników powinno wymagać nowych umiejętności i określonej wydajności pracy. Cel humanistyczny wiąże się z podmiotowym traktowaniem pracowników, tworzeniem warunków do ich rozwoju, m. in. poprzez doskonalenie zawodowe i uczestnictwo w podejmowaniu decyzji.
Labour costs in context of human resource management with example of the Municipal Public Utilities Company in Jaslo
Keywords: zarządzanie zasobami ludzkimi; koszty pracy; człowiek w pracy; analiza