Systemy informatyczne w bankach na przykładzie Banku PEKAO S.A. Oddział w Jaśle - Matuszewski, Tomasz (My University, 2009)
Niniejsza praca jest próbą zaprezentowania ewolucji w zakresie wykorzystywania systemów informatycznych w polskim sektorze bankowym. Postęp w dziedzinie informatyki, szerokie zastosowanie komputerów i teletransmisji, zmieniło bowiem także organizację banku. Za informatyzacją operacji bankowych przemawiają bezbłędność i szybkość w opracowywaniu zadań, sposób przechowywania zapisów księgowych, pozwalający na gromadzenie olbrzymiej ilości informacji i natychmiastowy dostęp do nich, a także możliwość zmniejszenia kosztów funkcjonowania banków.
Information technology systems in banks, based on PEKAO S.A. in Jasło
Keywords: systemy informatyczne; usługi bankowe