CINEMA. Program do obsługi multikina i internetowej rezerwacji biletów - Kocemba Kamil (My University, 2007)
W dzisiejszych czasach, gdzie komputer, Internet i nowoczesne technologie docierają do coraz to nowych dziedzin naszego życia, komputeryzacja dosięga też kin – mniejszych i większych. Jest to na pewno ogromne ułatwienie zarówno dla pracowników kina jak i klientów korzystających z jego usług. O ile łatwiej siedząc w domu przeglądnąć ofertę kina i zarezerwować bez wychodzenia z domu bilety na wybrany film. Z kolei pracownikom i zarządowi program do zarządzania i obsługi kina umożliwia szybszą, dużo bardziej efektywną i co najważniejsze wygodniejszą pracę. Istnieje coraz większe zapotrzebowanie na tego typu programy. Kina stają się nowoczesne i chcą podnosić swoją konkurencyjność na rynku. Celem pracy jest stworzenie programu do obsługi kina, jak i modułu zamawiania biletów przez Internet. Aplikacja pozwala na: Dodawanie, usuwanie, edytowanie pracowników; Dodawanie, usuwanie, edytowanie filmów; Dodawanie, usuwanie, edytowanie seansów; Dodawanie, usuwanie sal; Usuwanie klientów. A także na:Rezerwacje biletów przez internet; Anulowanie rezerwacji klientów Cała aplikacja pisana jest w języku C#. WebForm – ASP.NET, WinForm –ADO.NET. W programie są dwa poziomy praw – administratora i pracownika kasy biletowej. Program umożliwia w łatwy sposób rezerwować i sprzedawać bilety, ponieważ na ekranie widoczna jest dostępność miejsc na dany seans. Pozwala to na szybkie i wygodne sprzedawanie i rezerwowanie biletów. Również moduły dodawania, usuwania i edycji zostały zaprojektowane tak, aby użytkownik mógł czuć się swobodnie i intuicyjnie wykonywać swą pracę. CINEMA skierowana jest do każdego rodzaju kina. Zarówno do wielkich sieci multikin jak i małych pojedynczych kin. Program łatwo dostosować do każdego kina, co sprawia, że staje się on uniwersalny.
A cinema ticket reservation system
Keywords: program "CINEMA"; programowanie; struktura bazy danych SQL; struktura programu; opis użytkownika