Projekt i opis złożonej sieci LAN/WAN w dużej firmie przemysłowej - Kozakowski, Rafał (My University, 2010)
Celem pracy jest zaprojektowanie i przedstawienie złożonej architektury i specyfikacji sieci LAN/WAN w dużym przedsiębiorstwie przemysłowym. Przedstawiony projekt sieci, wykonano analizując potrzeby dużego przedsiębiorstwa. Dokonano szczegółowej analizy obszaru mapy, w którym ma powstać sieć LAN tak, aby zaprojektować w sposób logiczny i praktyczny węzły sieciowe. Omawiana w pracy tematyka sieci ma szerokie zastosowanie w wielkich i mniejszych fabrykach, firmach, przedsiębiorstwach. Aby stworzyć projekt złożonej sieci LAN/WAN wykorzystano oprogramowanie Microsoft Visio 2003. Jest to podstawowy program do tworzenia przejrzystych schematów sieci. Głównym elementem pracy jest zatem projekt sieci. Do projektu wykorzystano doświadczenie zdobyte w pracy zawodowej przy projektowaniu i implementacji sieci w Hucie Katowice oddział Dąbrowa Górnicza.
Project of a Complex LAN/WAN Network in an Industrial Company
Keywords: programowanie; sieci komputerowe; przedsiębiorstwo