Budowa dynamicznej strony www w technologii flash, PHP, MySQL oraz utworzenie multimedialnych materiałów dydaktycznych demonstrujących zastosowane technologie - Baran, Marcin (My University, 2014)
Podstawowym celem pracy było przedstawienie budowy strony internetowej w technologii FLash z użyciem zaawansowanych funkcjonalności języka ActionScript 3.0, zwłaszcza w połączeniu z XML, PHP i MySQL. Znaczącą częścią pracy jest film instruktażowy przedstawiający etapy budowy aplikacji od początku do końca. Do pracy została również dołączona dokumentacja w postaci przedstawienia kodu źródłowego z komentarzem.

The primary goal of the work was building a website in Flash technology with advanced features of ActionScript 3.0, especially in combination with XML, PHP and MySQL. A significant part of the work is video tutorial showing the steps of building an application from beginning to end. To the work is also included a documentation in the form of presenting the source code with the comment.
Building dynamic website based on Flash, PHP and MySQL technologies and creating multimedia teaching materials demonstrating used techniques
Keywords: flash; actionscript; xml; php; mysql; tutorial; film instruktażowy; aplikacja; flash; actionscript; xml; php; mysql; tutorial; instructional film; application