Internetowy system wspomagający obsługę szkoły językowej - Król, Marlena (My University, 2013)
Celem pracy było zaprojektowanie i utworzenie systemu, który wspomaga działanie szkoły językowej. E-kurs to nowoczesny system, który zastępuje tradycyjny dziennik stosowany na zajęciach. Projekt ten jest nastawiony na używanie go przez ludzi o różnym przedziale wiekowym, przez co podczas projektowania została zwrócona szczególna uwaga na prostotę i funkcjonalność. Dzięki temu z systemu mogą korzystać osoby o większym lub mniejszym stopniu znajomości obsługi komputera. Pozwala on użytkownikowi w dowolnym miejscu z komputerem podłączonym do Internetu korzystać z E-kursu. Prowadzący nie musi w szkole wpisywać ocen do dziennika, tylko na przykład gdy poprawi sprawdzian w domu może go od razu umieścić w systemie. Poprzez system uczestnik kursu językowego na bieżąco może kontrolować swoje wyniki w nauce lub sprawdzić czy jest już ocena na przykład ze sprawdzianu, a nie czekać do kolejnych zajęć aby dowiedzieć się o swoim wyniku. E-kurs jest to system, który pozwala szkołom językowym na oszczędności związane z zakupem papierowych dzienników. Zastąpi on tradycyjny dziennik w nowoczesny i przyjazny dla kursantów system informacyjny, a dla prowadzących zajęcia będzie wygodnym sposobem na organizowanie zajęć dla uczestników wybranych kursów językowych wraz z prezentacją ich osiągnięć. System ten jest podzielony na trzy rodzaje użytkowników: prowadzący, uczestnik oraz administrator.
Website support for a language school
Keywords: programy komputerowe; komputerowe wspomaganie dydaktyki; aplikacje internetowe; bazy danych