Szanse i zagrożenia dla Polski po przystąpieniu do Unii Europejskiej - Dobosz Krzysztof (My University, 2004)
Celem pracy jest analiza szans i zagrożeń dla Polski po przystąpieniu do Unii Europejskiej. Przedstawiono ewolucje stosunków gospodarczych Polski z Unią Europejską oraz negocjacje akcesyjne Polski z Unią Europejską. Dokonano próby oceny stanu stosunków gospodarczych z Unią Europejską.
Keywords: Unia Europejska; stosunki gospodarcze między Polska a Unią Europejską; negocjacje akcesyjne; Układ Europejski; wymiana handlowa; szanse i zagrożenia; stosunki ekonomiczne; strefa euro; konsekwencje członkowstwa w UE