Ewolucja i uwarunkowania rozwoju małego przedsiębiorstwa na przykładzie "Jan - trans" - Kapinos, Małgorzata (My University, 2012)
Zasadniczym celem jest zaprezentowanie teoretycznych i praktycznych aspektów związanych z warunkami, które wpływają na rozwój małego przedsiębiorstwa. Praca ma charakter teoretyczno-empiryczny. Warstwa teoretyczna obejmuje pierwszy i drugi rozdział. Opracowana została na podstawie studiów literatury z zakresu ekonomiki i zarządzania przedsiębiorstwem, ekonomiki małych i średnich przedsiębiorstw oraz zarządzania rozwojem przedsiębiorstw. Wykorzystano tutaj także dane statystyczne obrazujące procesy rozwoju sektora MŚP w Polsce. Warstwa empiryczna pracy, którą zamieszczono w rozdziale trzecim powstała w oparciu o dane liczbowe i informacje opisowe zgromadzone w odniesieniu do wybranego przedsiębiorstwa.
Evolution and development conditions of a small company as exemplified by " Jan - trans" company
Keywords: rozwój przedsiębiorstwa; małe i średnie przedsiębiorstwa; aspekt teoretyczny; aspekt praktyczny