Sektor budownictwa mieszkaniowego jako obiekt zarządzania nieruchomością w Polsce w latach 1995-2003 - Kulikowska Kamila Urszula (My University, 2004)
Celem pracy jest prezentacja sektora budownictwa mieszkaniowego jako obiektu zarządzania nieruchomością w Polsce w latach 1995-2003. Przedstawiono zasoby i warunki mieszkaniowe uwzględniając stan i rozwój zasobów mieszkaniowych, formę własności zasobów , jakość zasobów mieszkaniowych, wiek mieszkań i ich wyposażenie, wielkość i zaludnienie mieszkań, oraz samodzielność zamieszkiwania gospodarstw domowych i rodzin. Opisano warszawski rynek mieszkaniowy oraz przedstawiono koncepcję zarządzania nieruchomością z uwzględnieniem roli zarządzającego, metod finansowania oraz planu zarządzania nieruchomością.
Keywords: zarządzanie; nieruchomości; budownictwo; rynek mieszkaniowy; zasoby mieszkaniowe; zarządzanie nieruchomością; metody finansowania nieruchomości; warszawski rynek mieszkaniowy