Psychologia przekazu reklamowego. Analiza kognitywna - Dąbrowski Michał (My University, 2006)
Głównym problemem podjętych w niniejszej pracy badań jest określenie, w jakim stopniu komunikacja reklamowa wpływa na zachowania konsumentów oraz podanie odpowiedzi na następujące pytania: 1. Jakie znaczenie ma marka przy wyborze produktu? 2. Czym sugerują się konsumenci podejmując decyzje zakupowe? 3. W jaki sposób przekaz reklamowy wpływa na codzienne aktywności konsumenta? 4. W jaki sposób przekaz reklamowy wpływa na postrzeganie marki?
Psychology of advertising. Cognitive analysis
Keywords: komunikacja; reklama; psychologiczne mechanizmy reklam; marka; przekaz reklamowy