Techniczne sposoby wspomagania procesów komunikowania się w organizacji - Paź, Karolina (My University, 2009)
Komunikacja pełni istotną rolę w życiu osobistym, rodzinnym oraz w społeczeństwie, a także w organizacji. Daje nam ona szanse na wymianę myśli, współdziałanie oraz dążenie do określonych celów. Warto więc przyjrzeć się bliżej temu procesowi w organizacji. Praca przedstawia komunikowanie się wewnątrz organizacji, która jest jednym z najważniejszych elementów zarządzania we współczesnych przedsiębiorstwach i dlatego istnieje potrzeba korzystania z innowacyjnych sposobów wspomagania procesu komunikacji i dzielenia się informacją. Celem pracy jest przedstawienie technicznych sposobów wspomagania procesów komunikowania się w organizacji na przykładzie firmy Orange. Ukazuje możliwości komunikowania się między pracownikami za pomocą określonych sposobów i technik.
Technical methods of supporting communications manners in organization
Keywords: komunikowanie się; organizacja; techniki komunikacji