Uwarunkowania prawne podejmowania indywidualnej działalności gospodarczej w Polsce - Miciński Paweł (My University, 2008)
Niniejsza praca bada uwarunkowania prawne podejmowania indywidualnej działalności gospodarczej w Polsce. Przedmiotem analizy są wymogi stawiane przedsiębiorcom w drodze do podjęcia działalności gospodarczej oraz obowiązki związane z jej prowadzeniem. Celem badania jest zidentyfikowanie obecnego stanu prawnego w tej dziedzinie i skomentowanie, na ile ułatwia bądź utrudnia on podejmowanie działalności gospodarczej.
Legal conditionings of undertaking economic activity in Poland
Keywords: przedsiębiorczość; psychologiczne aspekty przedsiębiorczości; sektor MŚP; bariery formalno-prawne w działalności gospodarczej; finansowanie MŚP