Analiza strategii marketingowej zakładu ubezpieczeń w procesie konsolidacji HDI i TU Samopomoc S.A. - Starczewski Artur (My University, 2005)
Celem pracy jest analiza strategii marketingowej zakładu ubezpieczeń w procesie konsolidacji HDI i TU Samopomoc S.A. Opisano strategię marketingową w działalności ubezpieczeniowej oraz przedstawiono modele analizy problemu definiowania strategii marketingowej. Dokonano charakterystyki badanych firm w trakcie konsolidacji oraz przedstawiono analizę strategii marketingowej po konsolidacji.
Keywords: zarządzanie; strategia marketingowa; segmentacja rynku; ubezpieczenia; konsolidacja; analiza strategii marketingowej; marketing