Wartościowanie robotniczych i biurowych stanowisk pracy w Poczcie Polskiej - Mordarska Agata (My University, 2008)
Celem pracy jest przeprowadzenie procesu wartościowania kilku wybranych, najbardziej kluczowych stanowisk robotniczych i biurowych z blisko czterystu funkcjonujących w Poczcie Polskiej. Następnie porównanie istniejącej od kilkunastu lat w tymże przedsiębiorstwie siatki płac oraz tabeli zaszeregowania poszczególnych stanowisk do grup zawodowych i przyrównanie istniejącego modelu do wyników wartościowania pracy przeprowadzonego dla wybranych stanowisk. Metodę, którą zastosowano podczas wartościowania stanowisk pracy była metoda UMEWAP-95
Estimating the value of manual and clerical workers at the Polish Post
Keywords: wartościowanie pracy; metody wartościowania pracy; Metoda UMEWAP-95; Poczta Polska; system płac zasadniczych; wycena stanowisk pracy