tFTP - klient i serwer FTP - Lizoń, Teresa (My University, 2006)
Serwer posiada graficzny interface i konfigurowalny port. Na całość składa się klasa okna, która dziedziczy po JFrame, metoda połączenia i NasluchiwaczGuzikow. Wystartowany serwer przyjmuje połączenia TYLKO w trybie aktywnym. Usługa udostępniania zasobów przyjmuje postać wątku. Nowy watek class WatekSerwera extends Thread został utworzony w celu wyeliminowania problemu nieskończonej pętli serwera, która uniemożliwiałaby odświeżenie statusu aktywności serwera i w ogóle jego zamknięcia. Watek jest wygaszany poprzez zamknięcie aplikacji. W tym samym momencie zwalniane jest też okienko aplikacji (EXIT_ON_CLOSE). Po uruchomieniu usługi o aktywności komunikuje nas środkowy panel. Pola połączenia i portu nie są aktywne kiedy serwer działa. Dostępne źródła zostały zmodyfikowane poprzez obsługę niezależności wystartowanej usługi dla potrzeb interface'u graficznego.
tFTP – FTP client and server
Keywords: języki programowania; aplikacje internetowe; programy komputerowe