Specyfika uwarunkowań i metodyki procedury kredytowej dla podmiotów gospodarczych na przykładzie Banku PKO BP S.A. - Tarsa Ewa (My University, 2006)
Celem niniejszej pracy jest przedstawienie sposobów oceny zdolności kredytowej i ryzyka banku, a tym samym czynników, które kształtują ryzyko kredytowe. W związku z powyższym hipoteza badawcza zakłada, że ocena zdolności kredytowej podmiotów ubiegających się o kredyty gospodarcze w PKO BP SA uzależniona jest od: dotychczasowych i przewidywanych wyników ekonomiczno – finansowych, wartości prawnych zabezpieczeń zaproponowanych przez wnioskodawcę, charakterystyki podmiotu i jego działalności, oraz w pełni zabezpiecza bank przed ryzykiem podjęcia błędnej decyzji kredytowej i kredytami niespłacalnymi.
Keywords: finansowanie działalności gospodarczej; ryzyko kredytowe; ocena ryzyka kredytowego; Bank PKO BP; umowy kredytowe