Implementacja CRM jako przykład reinżynierii procesów biznesowych TP S.A. - Zajdel Grzegorz (My University, 2003)
Reengeeniring to fundamentalne przemyślenie od nowa i radykalne przeprojektowanie procesów w firmie, prowadzące do poprawy osiąganych wyników, takich jak koszty, jakość, serwis i szybkość. Istotną sprawą we wdrażaniu reengineeringu w życie przedsiębiorstwa jest zastosowanie nowoczesnych systemów informatycznych. Dlatego też, zastosowanie filozofii CRM jest ściśle powiązane z reinżynerią procesów biznesowych. Celem niniejszej pracy jest ukazanie, jaki wpływ niosą za sobą zmiany w przedsiębiorstwie w realizowaniu filozofii reengineeringu i jak system CRM pomaga usprawniać procesy biznesowe oparte na tym kreowana wartość dla klienta powinna być nadrzędnym celem dzisiejszych firm.
Keywords: TQM; Total Quality Management; Business Process Reengineering; reengineering; BPR; reengineering w zarządzaniu; CRM; Telekomunikacja Polska S.A.