Ocena procesu świadczenia usług w branży paliwowej na przykładzie stacji benzynowej TANK - SYSTEM - Woch, Beata (My University, 2010)
Głównym celem pracy jest ocena procesu świadczenia usług na stacji paliwowej TANK – SYSTEM w Nowym Sączu. Dla oceny tej przeprowadzono analizę przedsiębiorstwa oraz przeprowadzono badania klientów stacji. Praca składa się z trzech rozdziałów. W rozdziale pierwszym przedstawiono proces świadczenia usługi, charakterystykę i funkcje oraz proces usługowy, zawierając tam pojęcia oraz rodzaje usług. W drugim rozdziale pracy omówiono przebieg jakości procesu usługowego przez nabywców, scharakteryzowany został proces zakupu paliw, jakość procesu świadczenia usługi wraz z ilustracją graficzną. Ostatni rozdział zawiera wyniki oraz analizę przeprowadzonych badań. Materiałami źródłowymi w pracy była literatura, informacje ze strony internetowej stacji TANK-SYSTEM oraz badań własnych.
Assessment of service process in fuel sector on example of TANK - SYSTEM Petrol Station
Keywords: usługi; klient; rodzaj usługi; zakup; paliwa; stacja paliw TANK – SYSTEM; jakość