Gospodarowanie nieruchomościami i inwestycje w nieruchomości na przykładzie Gminy Dębno - Kubala Krztsztof (My University, 2005)
Celem niniejszej pracy było przedstawienie gospodarowania mieniem komunalnym Gminy Dębno oraz inwestycje z nim związane. W pracy Gmina jest przedstawiona jako organ zarządzający mieniem komunalnym, które stanowi jej własność i w które inwestuje. Zostały także ukazane dochody i wydatki Gminy, a także inwestycje związane z gospodarowaniem mieniem komunalnym. Został przedstawiony zasób nieruchomości komunalnych, które są w posiadaniu Gminy Dębno, oraz zmiany jakie dokonywały się w przeciągu trzech lat związane z gospodarowaniem nieruchomościami komunalnymi. Nieruchomości komunalne to przede wszystkim budynki (szkoły, przedszkola, ośrodki zdrowia, oczyszczalnie ścieków) grunty, oraz budynki na nich stojące, oraz drogi.
Keywords: inwestycje w gospodarce; gmina; gospodarka finansowa gminy; gmina Dębno; nieruchomości komunalne; nieruchomości