Problemy rozwoju banków w Polsce na przykładzie ING Banku Śląskiego S.A. - Janas Mariusz (My University, 2004)
Celem pracy jest analiza problemów rozwoju banków w Polsce na przykładzie ING Banku Śląskiego S.A. Omówiono podstawy teoretyczne pojęć dotyczących usługi bankowej i istoty marketingu usług bankowych. Przedstawiono strukturę sektora bankowego w Polsce oraz sytuację ekonomiczno – finansową sektora banków komercyjnych i spółdzielczych. Przedstawiono zarys historyczny ING Banku Śląskiego, omówiono działalność banku, jego misja, cele strategiczne. Porównano oferty kilku banków oraz przeprowadzono badania na temat zamykania kont osobistych w ING Banku Śląskim.
Keywords: finanse; bankowość; banki komercyjne; banki spółdzielcze; sektor bankowy; usługi bankowe; jakość; konkurencja; bankowość detaliczna; bankowość korporacyjna