Techniki optymalizacji stron internetowych dla wyszukiwarek Google i Bing - przykład aplikacji - Mirek, Daniel (My University, 2014)
Optymalizacja stron internetowych to szereg działań, które mają na celu dostosowanie serwisu www do wymagań wyszukiwarek internetowych. SEO czyli search engine optimization jest szansą na zaistnienie na pierwszych stronach wyników wyszukiwania dla określonych zapytań użytkowników i podstawowym elementem reklamy internetowej oraz pozycjonowania. Celem pracy jest uzyskanie jak najbardziej korzystnych wyników pozycjonowania strony www.szewc-szpilka.pl w najpopularniejszych wyszukiwarkach na świecie jakimi są Google i Bing. Praca zawiera szczegółowo opisane najskuteczniejsze techniki i ich efekty.

An optimization of websites is a sequence of operations which are aimed at adapting the www service to demands for Internet search engines. SEO that is search engine optimization is a chance of becoming known on front pages of search results for determined enquiries of users and a basic component of the Internet advertisement and the positioning. Getting is a purpose of the work like the most of favourable results of the positioning of the page www.szewc-szpilka.pl in the most popular search engines in the world a Google and Bing are which. The work contains some effective techniques described in detail and their effects.
Optimization techniques of websites for the Google and Bing search engines - an example of the application
Keywords: optymalizacja stron www; pozycjonowanie; SEO; optimization of web pages; positioning