Analiza i Ocena Działalności Inwestycyjnej Gminy Na Przykładzie Gminy Tarnów - Sobol, Małgorzata (My University, 2013)
Ogromny wpływ na zmiany zachodzące w gminach mają dotacje oraz dofinansowania, o które gminy mogą się starać w ramach lokalnych programów rozwoju w większości finansowanych ze środków Unii Europejskiej. Zgodnie z tematem niniejszej pracy, celem dokumentu jest dokonanie analizy i zaprezentowanie działalności inwestycyjnych gminy Tarnów w okresie 2007-2011. Temat jest ciekawy z tego względu, że dotyczy najbliższego otoczenia autora, które zmienia się wraz z realizacją poszczególnych projektów inwestycyjnych. Kolejne etapy pracy to szczegółowe opisy oraz zestawienia planowanych działań inwestycyjnych w Gminie Tarnów w oparciu o założone cele strategiczne i operacyjne dla Gminy Tarnów na lata 2007-2011. Na zakończenie poddano analizie zakres zrealizowanych działań inwestycyjnych w poszczególnych miejscowościach na terenie gminy oraz postęp w osiąganiu założonych celów w odniesieniu do poprawy bezpieczeństwa i warunków życia mieszkańców.
An Analysis And Assessment Of Municipal Investment Activity Illustrated With An Example Of Tarnow Municipality
Keywords: gminy; dotacje; dofinansowanie; Unia Europejska