Analiza sprawności zarządzania aktywami i długiem na przykładzie Grodzkiej Spółdzielni Mieszkaniowej w Nowym Sączu - Surma Miłosz (My University, 2007)
Analiza finansowa umożliwia samoocenę firmy i jest dokonywana w celu poprawy jakości zarządzania oraz wzrostu efektywności funkcjonowania przedsiębiorstwa, a co za tym idzie zapewnianie długoterminowego sukcesu firmy i jej właścicieli. Niniejsza praca opisuje wybrane elementy z analizy wskaźnikowej, a mianowicie sprawność działania i analizę długu firmy. Celem pracy jest prezentacja zasad analizy finansowej, sprawności działania i zadłużenia.
The analysis of the efficiency of assets and liabilities management shown on the example of Grodzka Building Society in Nowy Sącz
Keywords: analiza finansowa; zadłużenie; wskaźniki sprawności działania; spółdzielnia mieszkaniowa; efekt dźwigni finansowej