Udział pracowników w tworzeniu organizacji jako podstawowy element budowania kultury organizacyjnej na przykładzie nowatorskiego projektu bankowego - Eurobank S.A - Wiesner-Słoniec, Anna (My University, 2008)
Niniejsza praca poświęcona jest problematyce związanej z kulturą organizacyjną przedsiębiorstwa oraz budowaniem pozytywnych relacji między pracownikami i przełożonymi. Praca przedstawia studium przypadku nowatorskiego projektu Eurobanku jako przykładu przedsiębiorstwa, które odniosło ogromny sukces dzięki pozytywnym relacjom panującym między pracownikami placówek bankowych a ich przełożonymi. Projekt stanowił podstawę do analizy zachowań międzyludzkich w powstającej organizacji oraz wpływu na rozwój organizacji.
Participation of employees in creation of the organization as the essential element of organizational culture creation on example of innovative banking project - Eurobank S.A.
Keywords: wizerunek firmy; kultura organizacyjna; struktura organizacyjna; człowiek w organizacji; rekrutacja; rola menedżera; relacje z pracownikami; motywatory finansowe i pozafinansowe; komunikacja wewnętrzna; relacje międzyludzkie w organizacji; bank; zarządzanie procesem pracy