Sklep internetowy - Mierzwa, Krzysztof (My University, 2011)
Celem pracy jest zaprojektowanie i utworzenie przykładowego sklepu internetowego sprzedającego rośliny. Sklep będzie posiadał oddzielny panel administratora. Specyfikacja sklepów internetowych sprawia, że ich oferta często jest znacznie szersza niż tradycyjnych domów handlowych. Z technicznego punktu widzenia sklep internetowy to nic innego jak serwis internetowy funkcjonujący na podstawie specjalnego oprogramowania. Tworząc sklep internetowy należy bardzo dobrze zbadać rynek. Obecnie istnieje w sieci ogromna liczba sklepów oferujących przeróżne towary, a nawet usługi. Tworząc przykładowy sklep internetowy na potrzeby tej pracy, dostępny pod adresem: pracasklep.vixo.pl autor poznał zasady funkcjonowania kolejnych warstw aplikacji, szablonów Smarty, zasad logowania i bezpiecznego przesyłania danych.
Internet shop
Keywords: sklep internetowy; serwis internetowy; programowanie; język PHP; baza danych MYSQL