Strategie rozwoju przedsiębiorstwa na przykładzie GROSAR Sp. z o.o. - Sarama Katarzyna (My University, 2003)
Niniejsza praca dotyczy właśnie przedsiębiorstwa funkcjonującego już na rynku, przedsiębiorstwa które rozwijało się impulsywnie, nie mającego jasno ustalonej koncepcji rozwoju. Celem pracy jest weryfikacja dotychczasowej pozycji firmy i przedstawienie możliwych dróg jej dalszego rozwoju. Dlatego przeprowadzone zostały tutaj dwa etapy procesu zarządzania strategicznego: analiza strategiczna oraz generowanie i wybór strategii.
Keywords: zarządzanie strategiczne; strategie przedsiębiorstwa; analiza strategiczna; Grosar Sp. z o.o.