Ocena wartości rynkowej przedsiębiorstwa Jelfa S.A. metodą KCE TM - Kiełbik Agnieszka (My University, 2007)
Współczesne przedsiębiorstwa XXI wieku zetknęły się z prawdziwą próbą umiejętności zarządzania. Obecnie jest to sztuka o wiele trudniejsza niż jeszcze kilka lat temu. Tempo zmian społeczno gospodarczych przybrało niespotykaną dotąd szybkość. Celem pracy jest przedstawienie problematyki pomiaru kapitału intelektualnego na przykładzie przedsiębiorstwa farmaceutycznego Jelfa S.A. metodą KCE autorstwa prof. L. Barucha. Niniejsza praca została podzielona na pięć rozdziałów, które zawierają zagadnienia związane z przedstawionym tematem. Praca ta ma charakter eksperymentalny zastosowanie powyższej metody nie ma jeszcze tradycji oraz metodologii.
Calculation of market value Jelfa S.A. with the KCE TM method
Keywords: tradycyjna gospodarka; Nowa Ekonomia; zarządzanie wiedzą; organizacja inteligentna; kapitał ludzki; rynkowa wartość przedsiębiorstwa; pomiar kapitału wiedzy; zarządzanie kapitałem intelektualnym; przedsiębiorstwo farmaceutyczne; JELFA S.A .; metoda KCE TM w ocenie kapitału intelektualnego