Oczekiwania przyszłych absolwentów na rynku pracy - Kucharska Dorota (My University, 2003)
Praca ma na celu przedstawienie oczekiwań przyszłych absolwentów na rynku pracy. Wyjaśniono uwarunkowania mające wpływ na kształtowanie się oczekiwań. Przedstawiono ideę planowania własnej kariery zawodowej oraz znaczenie i miejsce motywacji. Zaprezentowano sytuację absolwenta na obecnym rynku pracy, stan szkolnictwa wyższego oraz wizję jego rozwoju. Zaprojektowano badania, przedstawiono analizę i interpretację zebranych informacji oraz weryfikację hipotez.
Keywords: zarządzanie zasobami ludzkimi; absolwent; rynek pracy; bezrobocie; motywacja; zarządzanie karierą; szkolnictwo wyższe; zatrudnienie