Doskonalenie zawodowe personelu bankowego na przykładzie Banku Przemysłowo - Handlowego PBK S.A - Krzebiot Magdalena (My University, 2003)
Doskonalenie zawodowe pracowników każdej organizacji jest istotnym czynnikiem zapewniającym jej sukces. Cały proces przebiega tak dobrze jak pozwalają na to ludzie, którzy są odpowiedzialni za planowanie, przebieg i jego realizację. Niniejsza praca dotyczy doskonalenia zawodowego personelu bankowego, który jest jednym z kluczowych elementów wszelkich zestawów procesów zachodzących w takiej organizacji jaką jest Bank. Szkolenie i rozwój należą dzisiaj do najważniejszych działań podejmowanych przez organizację w celu pełnego wykorzystania potencjału ludzkiego. Organizacja istnieje i funkcjonuje wszędzie tam gdzie ludzie podejmują wspólne działania, aby osiągnąć cel. Aby było to możliwe współczesny pracownik musi zdawać sobie sprawę z faktu iż od momentu zatrudnienia zobowiązany jest nieustannie do poszerzania swojej wiedzy i umiejętności poprzez ciągłe doskonalenie. Wobec powyższego w niniejszej pracy podjęto problem związany z doskonaleniem zawodowym personelu bankowego na przykładzie konkretnej jednostki organizacyjnej.
Keywords: doskonalenie zawodowe; kształcenie personelu; zarządzanie personelem; strategia organizacji; edukacja zawodowa; kwalifikacje personelu; Bank Przemysłowo-Handlowy PBK S.A.