Projekt i implementacja sklepu internetowego z wykorzystaniem technologii ASP .NET MVC - Sajdok, Maciej (My University, 2015)
Celem pracy jest zaprojektowanie i stworzenie strony sklepu internetowego. Każdy klient odwiedzający stronę ma udostępniona możliwość przeglądania i wyszukiwania towarów. Przeglądania towarów po kategoriach i producentach. Rejestracje indywidualnego konta w celu archiwizacji i przeglądania historii zamówień, edycji danych adresowych dla łatwiejszego zamawiania. Administrator serwisu może w łatwy sposób zarządzać treścią strony, edytować oraz dodawać nowe obiekty. Projekt stworzony został wykorzystując wzorzec projektowy MVC 4. Wykorzystano technologie ADO .NET Entity Framework Code-First do mapowania bazy danych. Najważniejszym elementem pracy jest stworzenie prostego interfejsu i łatwego dostępu do możliwości aplikacji wykorzystując prosta szatę graficzna. Ważna częścią pracy jest upewnienie się ze działa stabilnie i bezawaryjnie na przeglądarkach uruchamianych na komputerach PC.

The subject of the thesis is to design and create an internet application of an on-line shop. Possibilites to browse and search for products are available for every visiting customer. Products can be browsed by categories and makers. An individual account can be registered in order to archive and browse through the history of purchases, to edit address information for easier ordering. The site’s administrator is able to, in an easy manner, manage the site’s content, edit and add new objects. The project was created using the MVC 4 project template. ADO .NET Entity Framework Code-First technology was used for database mapping. The most important element of the thesis is the creation of an easy interface and easy access to the application’s possibilities through the use of an easy graphical layout. An important part of the thesis is to make sure that it works in a stable and failure-free manner on different browsers used in the PC platform.
Design and implementation of an online storage system using ASP.NET MVC technology
Keywords: sklep internetowy; aplikacje internetowe; programy komputerowe; programowanie; online store; web applications; software; programming