Internetowa rozgłośnia radiowa - Kosoń, Krystian (My University, 2014)
Celem niniejszej pracy dyplomowej było stworzenie aplikacji www dla internetowej rozgłośni radiowej w oparciu o najbardziej dostępne i uniwersalne rozwiązania. Zastosowano framework Code Igniter dla języka PHP i bazę danych MySQL. Jako interfejs służy strona internetowa wzbogacona o bibliotekę jQuery dla JavaScript. Do odtwarzania plików użyto gotowego odtwarzacza plików mp3 w technologii Flash. Aplikacja od strony użytkownika umożliwia wybór kanału radiowego, odsłuch i dodawanie dostępnych piosenek do listy odtwarzania. Administrator zarządza użytkownikami, kanałami radiowymi, umieszcza pliki na serwerze i przypisuje do list kanałów radiowych.

The main purpose of present thesis was to create web application for internet radio station based on most accessible and flexible solutions. In thesis has been used Code Igniter framework for PHP language and MySQL database. As interface I make use from website with jQuery library for JavaScript. To playback music files I have used ready mp3 player in Flash technology. Application allows the users to choose radio channel, playback and add available songs to playlists. Administrator have possibility to manage users accounts, radio channels, he can upload files to the server and add them to radio channels.
Internet radio station
Keywords: rozgłośnia; radio; php; mysql; flash; mp3; www; shoutcast; radio station; web