Dystrybucja jako element marketing mix. Przypadek przedsiębiorstwa "WIA-LAN" - Bryl, Rafał (My University, 2011)
Podstawowym celem pracy jest ukazanie znaczenia dystrybucji w każdym przedsiębiorstwie. Drugorzędnym celem niniejszej pracy jest przybliżenie i ukazanie badań marketingowych i znaczenie informacji w tym zakresie. Kolejnymi celami jest przedstawienie powyższych zagadnień na przykładzie firmy „WIA-LAN”. W zakresie tego celu następuje ukazanie wybranego elementu marketingu mix firmy „WIA-LAN” z perspektywy dostaw i dystrybucji towarów do klientów w poszczególnych działach tego przedsiębiorstwa jak również przedstawienie badań marketingowych i wykorzystanie informacji w tym przedsiębiorstwie. Dystrybucja jako składnik marketingu mix jest podstawą funkcjonowania przedsiębiorstw zajmujących się hurtową sprzedaż towarów. W firmie „WIA-LAN” jest solidnie skonstruowana a przy tym konsekwentnie realizowana. Dystrybucja w stosunku do całego systemu tego przedsiębiorstwa pełni rolę głównego czynnika sukcesu firmy.
Distribution as part of the marketing mix. The case of the company "WIA-LAN"
Keywords: dystrybucja; marketing-mix; marketing; badania marketingowe; informacja o rynku