Prosty system wspomagający zarządzanie firmą - Klehr Krzysztof (My University, 2007)
W obecnych czasach każda firma, która myśli o rozwoju i ekspansji dochodzi do punktu, w którym przetwarzanie i gromadzenie informacji jest głównym determinantem jej dalszego rozkwitu. Zarządzanie przedsiębiorstwem nigdy nie było i nie jest łatwe. Natomiast w przeciwieństwie do sytuacji sprzed piętnastu laty, przedsiębiorcy obecnie mają do dyspozycji szereg programów, pakietów zarządzających, rozbudowanych systemów informatycznych przy pomocy których, prowadzenie działalności jest dużo łatwiejsze. Wśród szerokiej oferty oprogramowania przedsiębiorcom trudno jest wybrać odpowiednie narzędzie, które spełniałoby ich wymagania. Kluczowym aspektem jest dobranie odpowiedniego pakietu oprogramowania do rodzaju, oraz potrzeb prowadzonej działalności. Dostępne na rynku systemy informatyczne to bardzo dokładnie przemyślane projekty, które oferują szeroką gamę opcji począwszy od podstawowych jakimi są fakturowanie oraz magazynowanie, po moduły obsługujące księgowość, kadry, płace, analizy finansowe, budżetowe, itp. Celem niniejszej pracy licencjackiej jest implementacja programu, dedykowanego małej firmie, której potrzeby nie są aż tak duże aby wymagały skomplikowanego, drogiego oprogramowania zarządzającego, dla której proste nie rozbudowane oprogramowanie jest najlepszym rozwiązaniem. Dlatego też program stworzony przez autora pracy będzie posiadał jedynie funkcję fakturującą oraz magazynującą dane kontrahentów, towarów oraz zamieszczającą bieżącą ofertę firmy w Internecie.
A simple management support system
Keywords: systemy informatyczne; zarządzanie firmą; pakiet zarządzający "InsERT"; pakiet "Methoda"; Microsoft SQL Server 2005; Microsoft ASP.NET; kodowanie