Specyfika działalności reklamowej na polskim rynku funduszy inwestycyjnych na przykładzie firmy Commercial Union Polska - Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych S.A. - Górska Sabina (My University, 2007)
W dobie konkurencji marketing jest nieustającą walką o klienta. Jednym z instrumentów marketingu jest promocja. Rynek funduszy inwestycyjnych wykorzystuje promocje i jej różnorodny wachlarz, szczególnie widać to w odniesieniu do reklamy. Nabywca i jego oczekiwania są najważniejsze. Fundusze starają się zidentyfikować i zaspokoić potrzeby klienta przy równoczesnym zapewnieniu zysku przedsiębiorstwa. Celem niniejszej pracy jest próba systematyki pojęć, ze szczególnym uwzględnieniem reklamy, na przykładzie jednego z liderów na rynku usług finansowych w Polsce.
The specific of advertising activity on Polish market of investment funds on example Commercial Union Polska TFI S.A.
Keywords: reklama; rola reklamy dla przedsiębiorstw; promocja-mix; rodzaje reklamy; Commercial Union TFI S.A.; rynek funduszy inwestycyjnych w Polsce; działania reklamowe CU; sponsoring; kampanie społeczne