Procesy zarządzania wiedzą w przedsiębiorstwie na przykładzie firmy farmaceutycznej "X" - Poręba, Barbara (My University, 2012)
Celem niniejszej pracy jest omówienie przedstawionej problematyki związanej z procesami zarządzania wiedzą. Rozwijająca się dziedzina zarządzania wiedzą jest podstawą konkurencyjności przedsiębiorstwa. Opracowanie przedstawia charakterystykę metod gromadzenia wiedzy, jak również opis narzędzi, które są potrzebne przy procesach zarządzania wiedzą. Podstawowe pytanie to czy konkurencyjność przedsiębiorstwa jest zależna od poprawności funkcjonowania procesów zarządzania wiedzą. W pracy przeprowadzono badania, do których wybrano metodę badawczą jaką jest ankieta.

The purpose of this paper is to discuss the presented issues related to knowledge management processes. Developing area of knowledge management is the basis of competitiveness. The development shows the characteristics of the methods knowledge, as well as a description of the tools that are needed for knowledge management processes. The basics question is whether a firm`s competitiveness is dependent on the correct functioning of the knowledge management processes. In this study for which the chosen research method that is the poll.
Knowlegde management processes in the company
Keywords: wiedza; zarządzanie wiedzą; procesy zarządzania wiedzą