Analiza procesu rekrutacji i selekcji pracowników na przykładzie firmy CASH FLOW S.A. - Mrzygłód, Jacek (My University, 2012)
Celem niniejszej pracy była diagnoza procesu rekrutacji i selekcji w organizacji. Badania przeprowadzono w firmie CASH FLOW S.A. wykorzystując metodę sondażu diagnostycznego i analizy dokumentów. Na podstawie badań stwierdzono, iż proces rekrutacji i selekcji w firmie CASH FLOW S.A. jest dostosowany do potrzeb i możliwości firmy. Pracownicy pozytywnie oceniają przebieg rekrutacji i selekcji, a także adaptacji do pracy. Odpowiednio dobrane metody i techniki rekrutacji i selekcji umożliwiają wyłonienie i zatrudnienie pracowników o odpowiednich kwalifikacjach i umiejętnościach. Odpowiednio dobrani pracownicy na dłużej zwiążą się z firmą, umożliwiając jej stabilne funkcjonowanie i jej rozwój.

The main purpose of this work was to diagnose the recruitment and selection in the organization. The research was conducted at CASH FLOW S.A. using the diagnostic survey and analysis of documents. The results of the empirical research prove that recruitment and selection at CASH FLOW S.A. is customized to the needs and capacity of the company. Staff are positive about those processes as well as adaptation to work. Properly selected methods and techniques of recruitment and selection allow to select and employ workers with appropriate qualifications and skills. The carefully selected employees for longer bind the company, allowing its stable functioning and development.
Analysis of recruitment and selection process based on example of CASH FLOW S.A.
Keywords: zarządzanie zasobami ludzkimi; polityka personalna; selekcja personalna; rekrutacja pracowników; human resource management; personnel policy; recruitment; selection; recruitment and selection of personnel