System motywowania pracowników na przykładzie firmy „SadGor” - Horlay, Olena (My University, 2011)
Motywacja – siła motoryczna ludzkich postępowań oraz jeden z najważniejszych czynników wzrostu efektywności pracy. Odpowiednie zrozumienie procesu motywacji może mieć ogromne znaczenie dla zarządzania ludźmi w procesie pracy i polityce płac. Dotychczas nie ma jednej wyczerpującej teorii o motywacji człowieka, cały czas, trwają poszukiwania prawdziwych źródeł motywacji. W procesie motywowania trzeba brać pod uwagę jak największą liczbę czynników, a szeroka znajomość teorii motywacyjnych pozwoli na łatwiejszy wybór motywatorów i sposobów motywacji, które będą najbardziej satysfakcujące i adekwatne do osoby.

Motivation is the driving force of human behavior and one of the major factors of improvement the efficiency work. Proper understanding of process of the motivation can have an enormous value for the management of human resources in the process of labor and wage policy. There is yet no complete theory of human motivation, so people continue searching for the real source of motivation. In the process of motivating should be taken into account many factors, moreover broad knowledge of theories of motivation will allow for easier selection of these motivators and ways of motivation, which will be most satisfactory and relevant to the person.
Motivation system based on example of "SadGor" company
Keywords: motywacja; motywowanie; system motywacji; proces motywacji; wynagrodzenie; motywator; motivation; to motivate; motivation system; the process of motivation; remuneration; motivator