Strona internetowa warsztatu samochodowego w technologii Flash, PHP i MySQL - Słowik, Adam (My University, 2012)
Tematem pracy jest stworzenie aplikacji, która ma na celu usprawnić funkcjonowanie warsztatu samochodowego, a w szczególności wymianę informacji na linii klient-mechanik. Motywacją do stworzenia aplikacji była chęć pogłębienia wiedzy z zakresu tworzenia witryn internetowych oraz poznanie technologii wykorzystanych w pracy, jak i usprawnienie działania rodzinnego warsztatu. Użyte technologie mają zapewnić bezproblemowe oraz wydajne korzystanie z aplikacji. Wiele aplikacji przeznaczonych do obsługi warsztatów samochodowych posiada mnóstwo różnych opcji i modułów, przez co ich obsługa jest bardzo zawiła i nieczytelna. Zdecydowana większość programów dla warsztatów samochodowych jest systemami komercyjnymi, przez co ich użytkowanie wiąże się z poniesieniem kosztów, związanym z kupnem licencji dla danego programu. Zakres prac obejmuje wykonanie darmowej, prostej w obsłudze aplikacji dla warsztatu samochodowego, dzięki której klient będzie na bieżąco miał możliwość kontrolować postępy w naprawach swojego samochodu, a także będzie mógł komunikować się z mechanikiem, natomiast mechanik będzie miał możliwość w łatwy i czytelny sposób zarządzać samochodami, znajdującymi się w warsztacie, tworzyć historię napraw, komunikować się z klientem.
The website of a car workshop in Flash, PHP and MySQL technology
Keywords: strony internetowe; aplikacje internetowe; programy komputerowe; serwis samochodowy