Automatyzacja emisji kanału lokalnego w sieciach kablowych - Iwański, Mateusz (My University, 2009)
Program do automatyzacji kanału lokalnego rozwiązuje główne problemy operatorów sieci kablowych i jest zaprojektowany wyłącznie pod ich potrzeby. Mała konkurencyjność tego typu programów na polskim rynku IT sprawia, że systemem mogą zainteresować się małe sieci kablowe, które produkują materiały dla własnego kanału lokalnego. Na dzień dzisiejszy istnieje ok. 300 małych sieci kablowych, z czego ok. 150 z nich wdrożyło kanał lokalny do swojej oferty programowej. System powstał na potrzeby emisji materiałów wideo dla stacji cyfrowej, gdzie można strumieniować bezpośrednio na bramę Qam. Istnieje również możliwość rozbudowania serwera strumieniującego na potrzeby emisji dla stacji analogowej. Przy projektowaniu systemu skupiono się nie tylko na zagadnieniu automatyzacji emisji, ale również na sprawnym zarządzaniem działem reklam, pracy operatów kamery, montażystów oraz dziennikarzy. E-misja to elastyczny system, który w znacznym stopniu przyspiesza i pomaga organizować pracę osób pracujących dla kanału lokalnego.
Broadcast automation the local channel in Cables TV
Keywords: telewizja kablowa; programy komputerowe