Wypożyczalnia samochodów - Smolarski Łukasz (My University, 2007)
Tematem niniejszej pracy jest projekt wypożyczalni samochodów z zastosowanie właściwego oprogramowania komputerowego oraz metod tworzenia określonych struktur i powiązań. Analizując wszelkie procesy związane z produkcją danych wyrobów, sprzedażą określonych produktów, czy ich dystrybucją można zaobserwować szeroki postęp technologiczny, a co się z tym wiąże też i informatyczny. Wszelkie działania związane z wytwarzaniem dóbr, czy usługami są wspomagane komputerowo. Z każdą chwilą diametralnie zmieniają się sposoby funkcjonowania określonych firm, a to za sprawą wykorzystania informatyki czy pokrewnych jej kierunków – automatyki i robotyki. Firmy korzystają z rozmaitych programów, tworzonych pod konkretne wymagania. Programy te mają za zadanie ułatwić pracownikom wykonywanie określonych zadań, czy podejmowanie decyzji, które to winny być mądre, rozsądne i przemyślane. Tak więc należy tworzyć programy, w taki sposób, by były one optymalne – czyli potocznie ujmując najlepsze w danej chwili. Aplikacje komputerowe winny cechować się łatwością obsługi, dostępnością i uniwersalnością. Dzięki właściwemu oprogramowaniu skraca się czas wykonywania danych operacji i rośnie ich efektywność. Ogromny nacisk kładziony jest na klientów, należy tak projektować programy, by dopasować je w możliwie jak najlepszym stopniu do potrzeb odbiorców. Nie jest to rzeczą łatwą, jednak stworzenie odpowiedniego programu gwarantuje znakomity pozytywny efekt. Celem pracy jest: ukazanie sposobu tworzenia projektu wypożyczalni samochodów on-line; implementacja programu oraz bazy danych; testowanie programu.
Rent a car
Keywords: programowanie; opis pliku programu; wypożyczalnia samochodów; funkcje programu; bazy danych programu; diagram połączeń; programy komputerowe