Analiza systemu motywacyjnego na przykładzie Banku PKO BP S.A. - Murzyn, Maria (My University, 2011)
Przedmiotem pracy dyplomowej jest analiza systemu motywacyjnego stosowanego w Banku PKO BP S.A. Punktem wyjścia dla wyżej wymienionej analizy było przeprowadzenie ankiety wśród zatrudnionych w Banku pracowników. Otrzymane wyniki zostały przedstawione w formie wykresów, a następnie zinterpretowane. Przeprowadzone badanie wykazało, iż system motywacyjny funkcjonujący w Banku PKO BP S.A. jest systemem rozbudowanym oraz efektywnym, jednakże nie w pełni znanym przez pracowników. Dla poprawy istniejącej sytuacji autor sugeruje usprawnić przede wszystkim komunikację na linii przełożony – pracownik oraz zmobilizować pracowników do zapoznawania się z treściami umieszczanymi na wewnętrznej platformie informacyjnej, jaką jest Intranet.

The theme of this thesis is the analyze of the encouragement system used In the PKO BP SA Bank. The first was the questionnaire carried out among the bank employs. The feedback is presented in a form of charts and then interpreted. The encouragement system used in Bank PKO SA is a developed and effective method, however not acknowledged by the workers. The author if the thesis suggests to improve the relationship between the employer and an employee and to mobilize the employees to get to know data presented in the Intranet, the informative platform.
The analysis of the motivation system on the example of PKO BP Bank
Keywords: motywacja; motywowanie; Bank PKO BP S.A.; system motywacyjny przedsiębiorstwa; systemy motywacyjne; motywacja do pracy; motywowanie pracowników