Funkcja kierowania zasobami ludzkimi na przykładzie Spółki Zet Transport - Cecur, Stanisława (My University, 2009)
elem pracy jest dokonanie analizy, oceny oraz opracowanie zmian w kierowaniu zasobami ludzkimi w praktyce, na przykładzie spółki Zet Transport. Praca ta składa się z czterech rozdziałów, dwa pierwsze są czysto teoretyczne z wykorzystaniem literatury przedmiotu, natomiast następne dwa to praktyczne, opracowane na podstawie badanego przedsiębiorstwa. W pracy tej wykorzystana została literatura z zakresu zarządzania przedsiębiorstwami, zarządzania zasobami ludzkimi, a także materiały źródłowe samego przedsiębiorstwa Zet Transport oraz własne opracowania, szczególnie w części badawczej. Praca ta ma na celu nie tylko dokonanie analizy jak funkcjonuje kierowanie zasobami ludzkimi w firmie, później dokonanie oceny tej funkcji w Zet Transport oraz zaproponowanie zmian w celu ulepszenia tej funkcji, ale i przede wszystkim pokazanie jak ważne dla sukcesu firmy jest kierowanie ludźmi, przewodzenie im oraz ich motywowanie i docenianie. W myśl idei, że to właśnie ludzie tworzą daną organizacje.
The function of human resources management shown of the example of Zet Transport
Keywords: kierowanie; zarządzanie zasobami ludzkimi; sukces firmy