Biznes plan jako narzędzie planowania finansowego w przedsiębiorstwie - Hryń, Monika (My University, 2011)
Niniejsza praca pt. „Biznes plan jako narzędzie planowania finansowego w przedsiębiorstwie” ma za zadnie zaprezentowanie biznes planu, którego przedmiotem jest pozyskanie funduszy przy pomocy kredytu bankowego, modernizacja oraz rozwój firmy „XYZ FILM STUDIO”. Przy pisaniu niniejszej pracy posłużono się bogatą literaturą z zakresu zarządzania, planowania i projektowania biznes planów, pomocne również okazały się strony internetowe o tejże tematyce. W części badawczej przy projektowaniu biznes planu wykorzystano dane historyczne z działalności firmy „XYZ FILM STUDIO”. Dokonując analizy finansowej można stwierdzić, że przedsięwzięcie to ma dużą szansę powodzenia a nawet rozwoju. Przyjęcie pracowników spowoduje bowiem, że firma będzie mogła obsłużyć znacznie większą liczbę klientów, a inwestycja w sprzęt pozwoli rozszerzyć horyzonty jej działalności. Ponadto inwestycja w reklamę o szerszym paśmie odbioru spowoduje, że firma „XYZ FILM STUDIO” zostanie dostrzeżona przez rzesze ludzi, którzy będą w przyszłości być może jej klientami.
Business Plan as a Tool of the Financial Planning in an Enterprise
Keywords: biznes plan; kredyt bankowy; rozwój firmy; planowanie finansowe