Wpływ organizacji pracy i komunikacji na motywowanie pracowników na przykładzie firmy Fakro - Jarosińska, Beata (My University, 2013)
Głównym celem badań było zdiagnozowanie wpływu organizacji pracy i komunikacji na motywację pracowników. Uzyskano informacje od pracowników na temat komunikacji oraz organizacji pracy w firmie. Zastosowano technikę ankiety, dla której sporządzono kwestionariusz. Badania na podstawie ankiet przeprowadzono w firmie Fakro w Nowym Sączu. Postawiono dwie hipotezy dotyczące przepływu komunikacji w firmie oraz jak i czy pracownicy korzystają z dokumentów firmy, do których mają dostęp. Głównym rezultatem badań, jest to że, komunikacja w firmie jest bardzo dobra i nie wymaga poprawy. Natomiast gorzej jest z organizacją pracy, pracownicy nie wiedzą o dokumentach jakie firma posiada.

Diagnosing of influence of organization of work was main purpose of research and on motivation of employee communication. It get informations from employee about communication and in firm organization of work. It employ technique of questionnaire, questionnaire compose for which. It carry research on base of questionnaire in firm Fakro in Nowy Sącz. Two hypotheses put in firm concerning flow communication and as well as if they use with documents of firms woman worker has access for which. Main result of research, there is that, communication is in firm very good and it does not require correction. However, there is with organization of work worst, that owns about documents employee firm not knowledge.
Influence of organization of work and communication on motivating employee on example of firm Fakro
Keywords: motywowanie pracowników; warunki pracy; komunikowanie w przedsiębiorstwie; struktura organizacyjna; polityka personalna; organizacja pracy