Koncepcja Zrównoważonej Karty Wyników - Gródek Bartłomiej (My University, 2002)
BSC - Zrównoważona Karta Wyników to nowe podejście do strategicznego zarządzania przedsiębiorstwem, opracowane na początku lat dziewięćdziesiątych przez Roberta Kaplana i Davida Nortona. Celem niniejszej pracy jest szersza prezentacji koncepcji BSC oraz wykazanie zalet metody wdrożonej w przedsiębiorstwach zachodnich.
Keywords: zrównoważona karta wyników; zarządzanie procesami BSC; efektywność organizacji; wyniki finansowe; zarządzanie ryzykiem; przedsiębiorstwo; zarządzanie celami; zarządzanie zasobami ludzkimi