Strategia rozwoju agroturystyki na terenie gminy Łabowa - Sekuła Maria (My University, 2006)
Celem niniejszej pracy jest przedstawienie propozycji strategii rozwoju agroturystyki na terenie gminy Łabowa. W pracy opisano znaczenie turystyki, rozwój agroturystyki w Polsce, oraz wykorzystanie możliwości agroturystycznych przez polską wieś. Przedstawiono gminę Łabowa, opisano gospodarstwo agroturystyczne w miejscowości Krzyżówka oraz przedstawiono strategię jako podstawę rozwoju agroturystyki.
Strategy of agricultural development in Łabowa district
Keywords: turystyka; agroturystyka; jednostki samorządu terytorialnego; gmina; strategia rozwoju agroturystyki