Projektowanie strategii promocji na przykładzie gminy Skrzyszów - Adrianna, Kozioł (My University, 2003)
Celem pracy jest prezentacja projektowania strategii promocji na przykładzie gminy Skrzyszów. Określono pojęcie gminy, przybliżono funkcje i pojęcie strategii gminy oraz zaprezentowano spojrzenie na gminę jako na produkt marketingowy. Omówiono elementy wchodzące w skład kompozycji promocji, przedstawiono gminę Skrzyszów, jej strukturę, sytuację społeczno-gospodarczą i zadania. Zaprezentowano strategię rozwoju gminy a także analizę dotychczasowych działań promocyjnych.
Keywords: zarządzanie; promocja; strategia marketingowa; strategia promocji; produkt marketingowy; gmina; rozwój gminy; strategia rozwoju