Public Relations jako narzędzie kształtowania wizerunku menedżera na przykładzie firmy Capital Forensics Inc - Krasowska Magdalena (My University, 2005)
Celem pracy jest prezentacja public relations jako narzędzia kształtowania wizerunku menedżera na przykładzie firmy„Capital Forensics Inc.”. Przedstawiono istotę, funkcje, i zadania public relations w firmie. Zaprezentowano różnice między tożsamością a wizerunkiem, konsekwencje, jakie wypływają z braku spójności między nimi, rolę, jaką pełni system identyfikacji wizualnej oraz niewizualne czynniki w procesie kształtowania wizerunku. Opisano instrumenty pomocne przy kreowaniu wizerunku firmy, określono miejsce managera w firmie oraz dokonano analizy wizerunku menedżera badanej firmy.
Keywords: zarządzanie zasobami ludzkimi; public relations; tożsamość; wizerunek firmy; kreowanie wizerunku; komunikacja w przedsiębiorstwie; media; reklama