Proces tworzenia i uruchamiania firmy turystycznej na podstawie biznes planu - Semla, Marzena (My University, 2007)
Celem pracy jest przedstawienie procesu tworzenia i uruchamiania firmy turystycznej na przykładzie biznes planu firmy Krynica Travel. W poszczególnych częściach pracy zostanie przedstawiona charakterystyka, proces powstawania, rozwój oraz funkcjonowanie przedsiębiorstwa. Biznes Plan przy tworzeniu i uruchamianiu firmy jest niezbędnym narzędziem i wyznacznikiem decydującym o zaistnieniu uruchamianego przedsiębiorstwa na danym rynku, czego dowodzi niniejsza praca.
Process of creating and opening tourist company based on business plan
Keywords: tworzenie małej firmy; przedsiębiorczość; rozwój małych i średnich firm; firma turystyczna; działalność gospodarcza; formy prawne firm; planowanie działalności gospodarczej; biznes plan; ruch turystyczny